Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ανέφερε ότι τα όρια ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid έχουν πέσει στα 50-60 έτη και χτύπησε το καμπανάκι λέγοντας ότι έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες.

«Αν και οι νέοι βγαίνουν πιο εύκολα από τις Μ.Ε.Θ., από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει και νέους ανθρώπους. Η πιθανότητα να αρρωστήσει σοβαρά ένας νέος άνθρωπος είναι μικρότερη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων στους νέους ανθρώπους είναι πάρα πολύ μεγάλος», επισήμανε εστιάζοντας στην τήρηση των μέτρων.

Η Μίνα Γκάγκα πρόσθεσε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε γρήγορα εξιτήρια» αλλά σημείωσε ότι υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ., «υπάρχουν άρρωστοι που βαραίνουν πολύ και χρειάζονται διασωλήνωση». «Οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Υπάρχουν άρρωστοι που έχουν διασωληνωθεί και περιμένουν περισσότερο από 24 ώρες για να εισαχθούν σε Μ.Ε.Θ., αλλά αυτό υπήρχε πάντα. Γενικά πάντως υπάρχει διακίνηση σχετικά γρήγορη», τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά με αν μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε περισσότεροι άνθρωποι... ελευθερία, εκτίμησε ότι μπορεί να συμβεί, δεδομένου ότι θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί. «Ήδη στο Ισραήλ και την Αγγλία που οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, υπάρχει περισσότερη ελευθερία».

Τι είπε για το Πάσχα και την εστίαση

Παρόλα αυτά η κ. Γκάγκα εξέφρασε την άποψη ότι το Πάσχα πρέπει να έχουμε μια λογική ελευθερία και να τη χρησιμοποιήσουμε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. «Ακόμα κι αν βγούμε το Πάσχα, δεν μπορούμε να είμαστε 30 άτομα μαζί και να τρώμε και να πίνουμε παρέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε δε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης με τήρηση των μέτρων σημειώνοντας ότι είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε ο ένας σπίτι του άλλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA