Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, ο θάνατος 76χρονου ασθενή με κορονοϊό στον «Ερυθρό Σταυρό», καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει μόνος του τη συσκευή ενώ στον αναπνευστήρα βρέθηκε αποτύπωμα του Αλβανού υπηκόου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία.

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού:

«Στο θάλαμο 235 της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορονοϊό Σ.Ε, γεν. 1944, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και ο υπήκοος Αλβανίας M.S, γεν. 1961, ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος, ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του Σ.Ε., όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και περί την 00:12 ώρα της 08-04-2021 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά την προσπάθειά τους να τον επαναφέρουν, διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, στη κλινική επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού και ο θανόντας, που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή.

Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τη Δ.Ε.Ε./Τμ. Εξερευνήσεων και από προφορική ενημέρωση ανευρέθη αποτύπωμα του M.S. στη συσκευή του αναπνευστήρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Ιατροδικαστής κ. ΝΤΙ ΛΕΡΝΙΑ.

Ο ανωτέρω δράστης συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, η δε σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Αθηνών».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA