Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Βούλα Γεωργάκη αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό που συνέβη στον «Ερυθρό» με τον θάνατο ενός 76χρονου διασωληνωμένου ασθενή, για τον οποίο κατηγορείται 60χρονος ασθενής που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο.

Το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, όπως εξήγησε η πρόεδρος των Εργαζομένων, οι γιατροί πέρασαν για επίσκεψη από όλους τους ασθενείς, όπως συμβαίνει καθημερινά σχεδόν ανά μία ώρα. 

Μόλις οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε «ισοηλεκτρική γραμμή», που δηλώνει ότι έχει επέλθει ανακοπή, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για ΚΑΡΠΑ, δηλαδή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, για να σωθεί ο άρρωστος.

«Κανείς δεν πρόσεξε αν ο σωλήνας ήταν στη θέση του»

Την στιγμή της επέμβασης των γιατρών και των νοσηλευτών, δεν πρόσεξε κανείς εάν ο σωλήνας ήταν μέσα στο σώμα του ασθενούς ή έξω, πολύ λίγο, ανέφερε η κυρία Γεωργάκη.

«Εκείνη την ώρα δεν κοιτάς το χώρο γύρω-γύρω, μόνο τον ασθενή που προσπαθείς να σώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στο τέλος της διαδικασίας, όταν δυστυχώς δεν κατάφεραν να σώσουν τον ασθενή, αντιλήφθηκαν ότι είχε βγει η πρίζα από το μηχάνημα. Πολλές φορές όμως, σε αυτή την διαδικασία, συμβαίνει και εμείς να βγάλουμε τον σωλήνα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως  «ακόμη κι αν βγει η πρίζα, τα μηχανήματα λειτουργούν με μπαταρία. Μπορούν να μείνουν από 2 έως 6 ώρες με την μπαταρία τους».

Συνολικά, «το γεγονός ότι κάτι πήγαινε στραβά ήταν ολοφάνερο, γι' αυτό και ειδοποιήθηκε η αστυνομία», όπως διευκρίνισε. 

«Η αντιμετώπισή του στη ΜΕΘ δεν θα ήταν η ίδια»

«Η αντιμετώπισή του στην μονάδα δεν θα ήταν η ίδια» τόνισε, ωστόσο, η πρόεδρος των Εργαζομένων.

«Δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες, ούτε το ψυχιατρικό, ούτε το ψυχικό νόσημα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα πάντα.

Το θέμα είναι ότι ένας ασθενής διασωληνωμένος, του πρέπει και του αναλογεί να νοσηλευτεί όπως είναι σωστό. Να είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «ελλείψεις τραγικές» σε ανθρώπινο δυναμικό που απειλούν την ζωή των νοσηλευόμενων.

Διαψεύδει τα περί ψυχιατρικού προβλήματος

Η κυρία Γεωργάκη, τέλος, απέρριψε και τις φήμες που έχουν διαρρεύσει και στοχοποιούν τον 60χρονο φερόμενο ως δράστη ως άτομο «με παρελθόν», «βίαιη συμπεριφορά», ψυχικά προβλήματα, ακόμη και τα περί δήλωσής του ότι «τον ενοχλεί ο ήχος του μηχανήματος» του αναπνευστήρα που κρατούσε στη ζωή τον 76χρονο.

«Μετά το περιστατικό, ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δύο πολύ έμπειρους ψυχιάτρους του νοσοκομείου. Έχει γνωμάτευση γραπτή ότι ήταν πολύ καλά ισορροπημένος, ούτε ψυχιατρικά διαταραγμένος, με σώας τας φρένας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 «Ούτε την προηγούμενη ημέρα είπε κάτι, ούτε παραβατική συμπεριφορά είχε, ούτε έγινε εξέταση πριν το περιστατικό. Εξετάστηκε μετά το γεγονός και δεν είχε κανένα οξύ ψυχιατρικό πρόβλημα. Ήταν απόλυτα ισορροπημένος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA