Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο επίκουρος καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό χτύπησε καμπανάκι σχετικά με την αύξηση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Συγκεκριμένα ο καθηγητής σημείωσε ότι συνολικά σε όλη τη γη έχουν καταγραφεί 134 εκατ. μολύνσεις και τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα παρουσίασαν αύξηση. Από την άλλη μεριά στην Ευρώπη η επιδημία παρουσίασε μια μικρή στασιμότητα αυτή την εβδομάδα. Όπως ανέφερε ο καθηγητής ο αριθμός των θανάτων κυμαίνεται σε λιγότερο από 4000 την ημέρα.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε εθνικό lockdown και ότι στη Γερμανία η επιδημία συνέχισε να διασπείρεται. Στη Βρετανία από την άλλη μεριά, η μετάδοση του κορονοϊού μειώθηκε, διότι σύμφωνα με τον καθηγητή οι εμβολιασμοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και η ανοσία του πληθυσμού ξεπέρασε το 50%.

Σημάδια στασιμότητας στην Ελλάδα 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα αυξήθηκε ελάχιστα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι γύρω στις 600 την ημέρα. Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, τόνισε τη σημαντικότητα των self test στο να περιοριστεί η πανδημία στη χώρα μας, αλλά υπογράμμισε ότι ένα αρνητικό τεστ δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA