Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών, λίγες ώρες μετά τη λήψη των αποφάσεων για το άνοιγμα το λιανεμπορίου σε Αχαϊα και Θεσσαλονίκη, χτύπησε το «καμπανάκι», χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα κρίσιμο το Σάββατο (10/4) ως προς την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Τις πρώτες πέντε ημέρες δεν είδαμε κάτι ανησυχητικό. Η μέρα κρίσιμη είναι αύριο (σ.σ. Σάββατο). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ραντεβού και το τρίωρο θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να υπάρχει μια κατανομή των αθρώπων στον χρόνο για να μην έχουμε εικόνες κοσμοπλημμύρας», επισήμανε μιλώντας στο Live News του Mega.

Εξηγήσεις για την απόφαση της επιτροπής

Εξηγώντας την απόφαση που πήρε η επιτροπή, είπε ότι έχει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις. Για την Αχαΐα ανέφερε ότι το λιανεμπόριο θα λειτουργεί όπως και στην Αθήνα «γιατί έχουμε τα καλύτερα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες».

Για την Κοζάνη τόνισε ότι μένει κλειστό το λιανεμπόριο καθώς «παρουσιάζει τη χειρότερη εικόνα από τις τρεις πόλεις». Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει και το ενδιάμεσο στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο «επιτρέπεται οριακά από την επιδημιολογική εικόνα της πόλης».

«Με δισταγμό γίνονται όλα αυτά...»

«Με δισταγμό γίνονται όλα αυτά… ο κίνδυνος είναι εδώ, η χρήση στις δυνατότες που δίνονται πρέπει να είναι προσεκτική», υπογράμμισε ο Αθ. Εξαδάκτυλος. «Σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα, ο δείκτης είναι πολύ κάτω από το 1,1. Σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες είναι στο 1,1», συμπλήρωσε. Αυτό δείχνει πως στα νέα κρούσματα παρατηρείται μια τάση σταθεροποίησης, πρόσθεσε αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA