Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων του Αλίμου για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν «πεσμένος στο πεζοδρόμιο μπρούμυτα, γι αυτό νόμιζα ότι κάποιος λιποθύμησε. Ήταν πεσμένος το αίμα έρεε» είπε κάτοικος της περιοχής. 

«Πέρασε μια μηχανή, τον πυροβόλησαν και του ρίξανε χαριστική βολή», συμπλήρωσε η κάτοικος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«14 σφαίρες τον “γάζωσαν” τον άνθρωπο δεν είναι έτσι απλά πήγε ο άλλος και τον εκτέλεσε», είπε κάτοικος της περιοχής. 

Τη δολοφονία του δημοσιογράφου είδαν τρεις υπάλληλοι του Δήμου και ενημέρωσαν την αστυνομία. 

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για «επαγγελματίες» εκτελεστές

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικό να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο δράστες αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του πολύπειρου αστυνομικού συντάκτη. Η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για «επαγγελματίες» εκτελεστές, γι’ αυτό και φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν σκούτερ και όχι μηχανή μεγάλου κυβισμού που ενδεχομένως θα κινούσε υποψίες.

Δεν ακούσαν πυροβολισμούς οι περίοικοι

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει «επαγγελματική» εκτέλεση είναι ότι στο όπλο που χρησιμοποίησαν είναι οι δράστες πιθανότατα είχε τοποθετηθεί σιγαστήρας, γι’ αυτό και κανένας -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- περίοικος δεν έχει αναφέρει ότι άκουσε πυροβολισμούς.

Πρόκειται δε για μία γειτονιά με έντονη κινητικότητα, καθώς υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες, ενώ συχνές είναι και οι διελεύσεις οχημάτων. Μία ακόμη πληροφορία που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες δεν φορούσε μαύρα ρούχα, αλλά χακί μπουφάν.

Χωρίς αστυνομική προστασία

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, παρότι δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί «αιχμηρή πένα», έδειχνε να μην φοβάται για τη ζωή του. Γι’ αυτό και δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία, ενώ δεν έπαιρνε και ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA