Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πέτσας: Κοντά στο Πάσχα οι αποφάσεις για άρση του lockdown - Υπό εξέταση οι μετακινήσεις την περίοδο των εορτών

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Μιλώντας στο Mega, o Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πως στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες, ενώ κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις για ενδεχόμενη άρση του lockdown.

«Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όπως και άλλοι περιορισμοί, πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι εύλογο όσα ισχύσουν για τους τουρίστες να ισχύουν και για τους πολίτες.

Στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει των εορτών του Πάσχα, υποστήριξε, παράλληλα, ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «αλλά το εξετάζουμε».

«Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης», τόνισε σχετικά.

«Απαιτείται σταδιακό και όχι απότομο άνοιγμα»

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο», σχολίασε, ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός.

«Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, αποδίδοντας τις τελευταίες αποφάσεις για Αχαΐα και Κοζάνη στη διαφορετική επιδημιολογική εικόνα των δύο περιοχών.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Lockdown #Στέλιος Πέτσας