Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως και χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, το οποίο έχει επανειλημμένα εισηγηθεί.

Όπως εξήγησε, υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια, ενώ ανέφερε, παράλληλα, ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ.

«Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και τα κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Έχουν πάρει σειρά οι σχολές οδηγών - Τελευταία τα γυμναστήρια

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, ακόμη ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση. 

Για την εστίαση ανέφερε ότι η επαναλειτουργίας της - όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός - θα γίνει μετά το Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.   

Οι σχολές οδηγών, τέλος, - αν και όπως διευκρίνισε δεν είναι δικής του αρμοδιότητας - γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA