Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο Open ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σφίγγεται το στομάχι μας» με τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού και άλλους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.

«Φοβάμαι ότι η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας.

Κάνω έκκληση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες ρυθμίσεις να μην τις εξαντλούμε. Αυτές οι εικόνες μετά από μερικές εβδομάδες θα αφήσουν αποτύπωμα.

Προσπαθούμε να το αντέξουμε αυτό το άνοιγμα. Αυτή τη στιγμή οι κλίνες είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατειλημμένες.

Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση για ανάγκη για νοσηλείες, θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν».

«Υπερτιμημένα τα self tests»

Αναφορικά με τα self tests, ο κύριος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι ως εργαλείο παρουσιάζεται υπερτιμημένο, αφού έχει τρεις βασικές αδυναμίες:

  • Είναι επαρκές επικουρικά, όχι από μόνο του
  • Η σωστή λήψη είναι δυσάρεστη
  • Είναι αναγκαία η ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος

«Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να θεωρήσουμε πως το πρόβλημα τελείωσε»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε, παράλληλα, πως το αποτύπωμα της λειτουργίας των Λυκείων θα το δούμε τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς «δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει από που προέρχονται οι περισσότερες μολύνσεις, όλες οι δραστηριότητες συμβάλλουν».

«Είμαστε σε ένα σημείο που αξίζει τον κόπο να μην μας καταβάλλει η κόπωση», σημείωσε προσθέτοντας πως «το 1919 στα τέλη ενός 3ου πανδημικού κύματος υπήρξε κόπωση και ακολούθησε ένα τέταρτο κύμα πολύ χειρότερο.

Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος αν θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε ή ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA