Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα καταγγελία για βία στην ενόργανη: Καψόνια, ξύλο και εκφοβισμός

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου μίλησε στο OPEN για τις σοκαριστικές αναμνήσεις της από τον χώρο

Η Μπισμπίκου είναι μια από τις 22 αθλήτριες, που με την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό κατήγγειλαν τα όσα εφιαλτικά βίωσαν σε μικρή ηλικία στις προπονήσεις τους.

Μιλώντας στο OPEN, αποκάλυψε ότι τιμωρούσαν παιδιά που μπορεί να είχαν πάρει 100 – 200 γραμμάρια παραπάνω, ενώ περιέγραψε τον μεγάλο φόβο που επικρατούσε και γι’ αυτό τα στόματα έμεναν κλειστά. Καταγγέλλει, μάλιστα, πως κάποιοι από τους προπονητές είναι ακόμα εν ενεργεία:

«Οι τιμωρίες ήταν πχ για τα κιλά. Για λίγα παραπάνω γραμμάρια το παιδί έτρεχε σε όλη την προπόνηση έξω από το γυμναστήριο στο κρύο. Κάποιος που μπορεί να ήταν τραυματίας τον έβαζαν να κάνει προπόνηση ή να κατεβαίνει σε αγώνες. Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά.»

Η ίδια πρόσθεσε πως τα στόματα έμεναν κλειστά λόγω φόβου: «Υπήρχε μεγάλος φόβος και γι’ αυτό τα παιδιά δεν μπορούσαν να μιλήσουν στους γονείς τους. Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο και να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα. Υπήρχε κακή μεταχείριση.

Στην αρχή είχα φοβηθεί και εγώ και δεν ήθελα να πάω ξανά στο γυμναστήριο. Έτσι πληροφορήθηκαν και οι γονείς τον λόγο για τον οποίο δεν ήθελα να ξαναπάω. Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά κάποιοι είναι ακόμη εν ενεργεία προπονητές», τόνισε η Στεφανί Μπισμπίκου.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#ενόργανη γυμναστική #βία #καταγγελίες #αθλήτρια