Μενού
mathites
Μαθητές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από την περασμένη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και λοιπό προσωπικό των Λυκείων της χώρας προμηθεύτηκαν δωρεάν τα self tests, προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι με ασφάλεια τα σχολεία.

Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα αποτελέσματα, όπως τα δημοσιεύει το υπουργείο Παιδείας, μόλις το 0,27% των μαθητών και των εκπαιδευτικών που πραγματοποίησαν το τεστ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 236 μαθητές Λυκείων και 172 εκπαιδευτικούς και άτομα βοηθητικού προσωπικού. Αυτό σημαίνει πως οι δυνητικά νοσούντες είναι 408, οι οποίοι θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η μόλυνση.

Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων

Από σήμερα, Κυριακή 11 Απριλίου, έχει τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self-tests, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας να γίνει με ασφάλεια.

Μέτρα ασφαλείας στα Λύκεια

Η επιτροπή για τον κορονοϊό, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τους κατά τόπους Δήμους έχουν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα προκειμένου η επιστροφή στα Λύκεια της χώρας να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Από την Παρασκευή, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στα Λύκεια που θα ανοίξουν τις πύλες τους το πρωί της Δευτέρας.

Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό, αναφορικά με τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, προβλέπονται τα εξής:

- η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

- διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών

- σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες

- χρήση αντισηπτικών,σχολαστικοί καθαρισμοί

- τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά

- ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Πότε πρέπει να γίνονται τα self tests

Αναλυτικότερα, σε ό, τι αφορά στην διεξαγωγή των self test, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν δύο την εβδομάδα, ένα την Κυριακή και ένα την Τετάρτη, καθώς συνιστάται η πραγματοποίησή τους να γίνεται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των λυκείων, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA