Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εικόνες συνωστισμού και τα «κορονοπάρτι» σε πλατείες μπορεί να «κοστίσουν» το Πάσχα, προειδοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε μεγάλες πόλεις αλλά και τα αυτοσχέδια πάρτι σε πλατείες έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους επιστήμονες. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε πως «το επόμενο που πρέπει να γίνει είναι πριν πας στο κορονοπάρτι να παρουσιάζεις το αρνητικό self test» και σημείωσε πως οι μαζώξεις τέτοιου τύπου μπορεί να κοστίσουν και το Πάσχα.

«Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά. Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζει το τι θα γίνει και το Πάσχα. Η θα το κόψουμε ή θα το κάνουμε οργανωμένα με καθίσματα σε απόσταση σε ανοιχτούς χώρους χωρίς όρθιους», ανέφερε. 

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου και ότι με τα self test θα βρούμε αρκετούς ανθρώπους που θα είναι θετικοί. 

«Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πράγματι θετικοί. Δηλαδή αν επαναληφτεί θα βγουν θετικοί. Οπότε είναι χρήσιμο γιατί θα απομονωθούν και θα μειωθεί η διασπορά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αύξηση κρουσμάτων 

Ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως τις επόμενες μέρες, λόγω εφαρμογής των self test, ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί.

«Αυτό δεν θα αυξήσει ούτε τους διασωληνωμένους, ούτε τους νεκρούς, αναμένεται να προστατέψει μελλοντικά από αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως το ποσοστό της θετικότητας θα πέσει γιατί η δειγματοληψία που γίνεται τώρα είναι τυχαία», ανέφερε. 

Φωτογραφία αρχείου 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA