Μενού
  • Α-
  • Α+

Πριν από τρία χρόνια, ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος τύπου Mirage στο οποίο επέβαινε, προσέκρουσε στη θάλασσα. 

Ήταν 12 Απριλίου 2018 όταν ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, φίλοι του σμηναγού δημιούργησαν ένα βίντεο για να τιμήσουν τη μνήμη του. 

«Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε», είναι το μήνυμα του βίντεο. 

Στο βίντεο προβάλλονται εικόνες από αερομαχία που είχε ο Γιώργος Μπαλταδώρος, όπου ακούγεται η φωνή του καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F-16 που παραβίασε τον FIR Αθηνών.

Ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1984. Ήταν πατέρας δυο παιδιών. Υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Το βίντεο για τον Γιώργο Μπαλταδώρο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας της alphafilmworks / aviationfilms.net. Τα γυρίσματα για το βίντεο έγιναν στη Φθιώτιδα και την Καρδίτσα. 

Το Mirage στο Μαυροβούνι Καρδίτσας

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος καταγόταν από το Μαυροβούνι Καρδίτσας. Στην είσοδο του χωριού, πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε ένα mirage προς τιμήν του.

Στο μέλλον, στον ίδιο χώρο, θα τοποθετηθεί και η προτομή του Γιώργου Μπαλταδώρου. Στον προγραμματισμό του Δήμου, είναι στις 8 Αυγούστου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να γίνουν επίσημες εκδηλώσεις και η συγκεκριμένη πλατεία να ονομαστεί «πλατεία Γιώργου Μπαλταδώρου». 

Φωτογραφίες και βίντεο: lamiareport.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA