Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αρνητικό self test, παράλληλα με όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές στα Λύκεια, έπειτα από πεντάμηνη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας τους. Από το σύνολο των 245.093 self test που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν 613 θετικά, 359 σε μαθητές και 254 σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Μητσοτάκης για self test: Επεκτείνονται και σε λιανεμπόριο, μεταφορές, delivery

Επέκταση της χρήσης self test για τον κορονοϊό σε κατηγορίες εργαζομένων, μετά την «πρεμιέρα» σε καθηγητές και μαθητές, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας για την COVID-19 , ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για τα self test ότι είχαν ιδιαίτερα «επιτυχημένο ξεκίνημα» και προανήγγειλε επέκταση της χρήσης τους και σε άλλους κλαδους.

Συγκεκριμένα είπε: «αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας και γι’ αυτό και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.

Και, επίσης, να επισημάνω και το γεγονός ότι στο δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο. Και, πιστεύω, ότι τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την επιλογή μας να επαναλειτουργήσουν με προσοχή και το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA