ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/04/2021 19:19

Παγώνη: Την τελευταία στιγμή η αποφάση για Πάσχα στο χωριό

Παγώνη: Την τελευταία στιγμή η αποφάση για Πάσχα στο χωριό
Παγώνη: Την τελευταία στιγμή η αποφάση για Πάσχα στο χωριό
Ανάγνωση:

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

«Ας περιμένουμε το αντιϊκό φάρμακο, που είναι το πιο σημαντικό, το οποίο θα σώσει ζωές. Γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουμε και μετά δεν πειράζει, θα βγάζουμε και από τα μάτια διάγνωση. Γι αυτό, λοιπόν, ας περιμένουμε να περάσει τις φάσεις της και μετά να δούμε», ήταν το σχόλιο της κυρίας Παγώνη για το τεστ κορονοϊού που ελέγχει από το μάτι μέσω εφαρμογής στο κινητό τον πολίτη.

Αναφορικά με το αν τα self tests είναι το «όπλο» που θα επιτρέψει Πάσχα στο χωριό, σημείωσε: «Είναι ένας παράγοντας που θα βοηθήσει, αφού αξιολογήσουμε τις παραμέτρους, δηλαδή πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, που ακόμα αυξάνεται γιατί μπορεί να φτάσουν μέχρι και 1000.

Την τελευταία βδομάδα θα αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει για τη μετακίνηση στα χωριά. Πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Από τώρα δεν μπορούμε να το πούμε. Γνωρίζετε πως όταν πάμε στα χωριά μας, δεν καθόμαστε στο σπίτι μας, ούτε συγκεντρώνονται δύο οικογένειες ψήνουν τα αρνιά όλοι μαζί και είναι πάνω από 30 άτομα».

Ερωτηθείσα για τα self test και τα έως τώρα αποτελέσματα από την πρώτη ημέρα χρήσης τους, τόνισε ότι: «Έτσι θα ανιχνεύσουμε τους ασυμπτωματικούς. Ήδη βρήκαμε 613 μαθητές και καθηγητές. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτά τα άτομα πηγαίνανε στο σχολείο τους σήμερα, θα μετέδιδαν και καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ