Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νίκος Βέρτης: Κατασχέθηκε η περιουσία του στη Θεσσαλονίκη

Δεκτό έκανε ο Άρειος Πάγος το αίτημα του Νίκου Βέρτη για απαγόρευση εκτέλεσης της απόφασης για κατάσχεση της περιουσίας του στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Βέρτης είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας αφορά την αντιδικία του τραγουδιστή με τον πρώην συνεργάτη και φίλο του Νίκο Πολατίδη, ο οποίος επί σχεδόν οκτώ χρόνια διετέλεσε οικονομικός διευθυντής των εταιριών του Νίκου Βέρτη Θέαμα ΕΠΕ και Entertainment Productions IKE, που εκμεταλλεύονται το κέντρο διασκέδασης «Όραμα» στη Θεσσαλονίκη.

Με την αρχική απόφαση, ο Νίκος Βέρτης και οι εταίροι του υποχρεώνονταν να πληρώσουν στον Νίκο Πολατίδη μετά τη με αριθμό κατάθεσης 14153/2018 αγωγή του το ποσό των 278.289,18 ευρώ, μαζί με τους νόμιμους τόκους από την 1/9/2009, όπως επίσης και την αξία των ασφαλιστικών εισφορών του, ύψους άνω των 500.000 ευρώ. Όλα μαζί υπολογίζονταν κοντά στο 1.000.000 ευρώ, χρήματα που είναι άμεσα καταβλητέα τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον αντίδικο.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν συμμορφωνόταν με την απόφαση, θα προχωρούσε η κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τον Νίκο Βερτη, κάνοντας δεκτό το αίτημά του για απαγόρευση κάθε πράξης εκτέλεσης, μέχρι την εκδίκαση της εκκρεμούσας αιτήσής του.

Η ανακοίνωση της εταιρείας του

Η εταιρεία του Νίκου Βέρτη μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης δημοσίευσε την απόφαση του δικαστηρίου:

«Σήμερα απεφάνθη τελικά η Δικαιοσύνη δίνοντας ένα ηχηρό μάθημα σε αυτούς που δοκίμασαν να διασύρουν το όνομα του Νίκου Βέρτη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το γεγονός, ότι εκκρεμούσε η απόφαση του Δικαστή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, για το ζήτημα αυτό, παρότι το γνώριζαν κι επιχειρώντας με πρωτόγνωρα αντιδεοντολογικές, αιφνιδιαστικές και τελικά παράνομες ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης να παρακάμψουν την ετυμηγορία των αρμοδίων Δικαστών.

Απαξιώνοντας έτσι τον ύψιστο ρόλο της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Παράλληλα, επανήλθε και ο Άρειος Πάγος δικαιώνοντας τον Νίκο Βέρτη και κάνοντας δεκτό το αίτημα του για απαγόρευση κάθε πράξης εκτέλεσης, μέχρι την εκδίκαση της εκκρεμούσας αιτήσεως του.

Αποδείχθηκε εν ολίγοις, ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει και ότι μόνο με τέτοιας ποιότητας και ήθους ενέργειες, θα μπορούσαν να πετύχουν αυτό που χρόνια τώρα προσπαθούν, δηλαδή να σπιλώσουν το όνομα του και να ακυρώσουν μια έντιμη και απόλυτα διαυγή πορεία ζωής!!! Αποδείχθηκε περίτρανα εν ολίγοις για ακόμη μια φορά το αυτονόητο, ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται μόνο μέσα στις δικαστικές αίθουσες και οχι με κραυγές και ψιθύρους σε άλλους χώρους».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Νίκος Βέρτης #Τραγουδιστής #Θεσσαλονίκη #περιουσία