Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή το reader.gr η εξιχνίαση ενός «συμβολαίου θανάτου», πολλώ δε μάλλον ενός δημοσιογράφου όπως ο Γιώργος Καραϊβάζ που η δολοφονία του ακόμα απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Κι αυτό φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ερευνών, τέσσερις ημέρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του αστυνομικού συντάκτη στον Άλιμο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. 

Είναι προφανές ότι η ΕΛ.ΑΣ. (τόσο οι εκπρόσωπο Τύπου όσοι και οι πηγές των ρεπόρτερ) δεν αποκαλύπτει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει. Κι αυτό γίνεται για λόγους τακτικής, καθώς δεν θέλουν να δώσουν στους δράστες (φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς) όλα όσα έχουν γι’ αυτούς. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς ότι μετά από 4 ημέρες που έχουν «επιστρατευτεί» οι καλύτεροι από το έμψυχο δυναμικό της Ασφάλειας, κι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί έστω το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές. 

Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει σαφή εικόνα και για το δρομολόγιο διαφυγής τους από τον Άλιμο, τουλάχιστον μετά τα πρώτα 500 μέτρα από την οδό Άννινου και το σημείο της δολοφονίας. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι έρευνες έχουν φτάσει σε τέλμα. Δείχνει, όμως, ξεκάθαρα ότι όποιος πλήρωσε για δει νεκρό τον Γιώργο Καραϊβάζ επέλεξε «επαγγελματίες» σε κάθε στάδιο του σχεδίου δολοφονίας.

«Επαγγελματίες» που καθώς περνούν οι ημέρες, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρίσκονται κρυμμένοι κάπου στην Αττική και να περιμένουν να καταλαγιάσει ο θόρυβος. Άλλωστε, κυρίως στους κόλπους της αλβανικής μαφίας, υπάρχουν έμπειροι και ψύχραιμοι εκτελεστές που με το κατάλληλο αντίτιμο θα αναλάμβαναν ένα τέτοιο «συμβόλαιο θανάτου». «Βαρύ» ως προς το όνομα του επίδοξου στόχου, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία όμως καθώς ο Γιώργος Καραϊβάζ ούτε ιδιαίτερα μέτρα προστασίας λάμβανε, ούτε οπλοφορούσε. Γι’ αυτό και το πληροφοριακό δίκτυο αλλά και τα «βαλιτσάκια» της ΕΛ.ΑΣ. 

Έχουν πάρει φωτιά, αναζητώντας συνομιλίες ανάμεσα σε άτομα της Greek Mafia και του εν Ελλάδι οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα που θα μπορούσαν να δώσουν ένα κρίσιμο στοιχείο - ώθηση στις έρευνες. Το βάρος πέφτει ιδιαίτερα στις επικοινωνίες ποινικών κρατουμένων (σ.σ. αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχουν κινητά τηλέφωνα), καθώς οι φυλακές γνωρίζουν πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA