Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η μαθήτρια από το Βόλο που έγινε δεκτή με υποτροφία στο ΜΙΤ

H τελειόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Κωνσταντίνα Ρασβάνη έγινε δεκτή με υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, το περίφημο ΜΙΤ

Στην ελίτ των φοιτητών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης, του περίφημου ΜΙΤ, συγκαταλέγεται από τα μέσα Μαρτίου μία βολιώτισσα μαθήτρια.

Πρόκειται για την τελειόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Κωνσταντίνα Ρασβάνη, η οποία έγινε δεκτή από το κορυφαίο πανεπιστήμιο με πλήρη υποτροφία, προκειμένου να σπουδάσει στο αντικείμενο που την ενδιαφέρει. Το όνομα της Κωνσταντίνας Ρασβάνη ανακοινώθηκε ανάμεσα στο μόλις 4% των φοιτητών, που γίνονται κάθε χρόνο δεκτοί στο ΜΙΤ..

Image
Η Κωνσταντίνα/taxydromos.gr
H Κωνσταντίνα Ρασβάνη/taxydromos.gr

Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη έδειξε την κλίση της και την αγάπη της στις θετικές επιστήμες από πολύ νωρίς. Ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια καταγράφει διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, σε διαγωνισμούς πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ διπλό μετάλλιο έχει λάβει στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και στη Βαλκανιάδα Νέων. Η ίδια είχε γίνει δεκτή και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS, του Oxford University.

Φέτος, που ολοκληρώνει την τρίτη και τελευταία τάξη του Λυκείου, δήλωσε συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ταυτόχρονα όμως κατέθεσε αιτήσεις σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για να συνεχίσει τις σπουδές της. Το βιογραφικό της έγινε ανάρπαστο και η ίδια έγινε αποδεκτή σε τρία πανεπιστήμια, ΜΙΤ, Princeton και Rice. Η ίδια όμως θα επιλέξει τις σπουδές στο ΜΙΤ, όνειρο που όπως αποκαλύπτει έχει από την ηλικία του Γυμνασίου, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

Η είσοδος στο ΜΙΤ επιτρέπεται σε λίγους και εκλεκτούς ανά τον κόσμο και όπως φαίνεται η Κωνσταντίνα Ρασβάνη είναι μία από αυτούς. Έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις και συνεντεύξεις και κατάφερε να κερδίσει πλήρη υποτροφία που θα καλύψει το κόστος των σπουδών της, διαμονή και διατροφή.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στη Μασαχουσέτη», σημειώνει η ίδια.

Τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα μπει στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν» προσθέτει η ίδια.

Για τη μαθήτριά του καμαρώνει σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου. «Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της» σημείωσε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου Παρασκευή Λοντρίδου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Βόλος #Μαθήτρια

Best of Internet