Μενού
  • Α-
  • Α+

Για σταθεροποιητικές τάσεις στα κρούσματα μίλησε ο υπουργός Υγείας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου από το υπουργείο Υγείας. 

Ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως «Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που παρατηρείται έντονα αυξητική τάση. Υπάρχουν περιφερειακές ενότητες που προβληματίζουν Καλύμνου, Θάσου, Λευκάδας, Έβρου κ.α. 

Να σταθώ στην Αττική που είναι ο μισός πληθυσμός. Σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση μετά από εβδομάδες αύξησης. Είναι ελπιδοφόρο αλλά εύθραυστο. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, να επαναπαυθούμε και να επιτρέψουμε ο ιός να μετατρέψει την αισιοδοξία σε απειλή».

«1,2 εκατ. δόσεις το επόμενο τρίμηνο»

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για την επίσπευση της παράδοσης δόσεων του εμβολίου της PfIzer στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξηγώντας τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.  «Η πιστή τήρηση των μέτρων, μαζί με τον εμβολιασμό μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στον στόχο που είναι πρώτα η μερική και μετά η ολική κανονικότητα. Έκκληση να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας. Η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά ομαλά, αποτελεί σημείο αναφοράς για εμβολιαστικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. 

Επισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων στην ΕΕ. Για τη χώρα μας αναλογούν για το τρίμηνο 1,2 εκατ. δόσεις Pfiszer. Ξεπεράσαμε τα 2,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Πάνω από 1,5 εκατ. συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον 1 δόση. Την επόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς και ηλικίες 55-59. Το Σάββατο 24 Απριλίου για τους 50-54. 

Όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί κλείστε ραντεβού και πηγαίνετε για να βοηθήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας, ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA