Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε λόγο ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αύξηση στους διασωληνωμένους και ότι οι νεκροί μέχρι το Πάσχα μπορεί να φτάσουν συνολικά τους 10 χιλιάδες.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι «Είμαι σχεδόν σίγουρος θα φτάσουμε στους 850 το άμεσο διάστημα και μπορεί να φτάσουμε και παραπάνω». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «πιθανότητα πριν το Πάσχα να ακουμπήσουμε και να φτάσουμε τους 10.000 θανάτους».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις, ο καθηγητής τόνισε πως θα πρέπει να επιλέξουμε το καλύτερο επιδημιολογικό περιβάλλον και τις καλύτερες επιδημιολογικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν με την όποια απόφαση που θα λάβει η επιτροπή.

Τέλος, σημείωσε ότι «πιστεύω ότι αν βγάλουμε τον κόσμο έξω, κάνοντας self tests όπου είναι εφικτό και να απομονώνουμε τα κρούσματα που θα ανιχνεύονται τότε το περιβάλλον αυτό το θεωρώ ασφαλές επιδημιολογικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA