ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/04/2021 23:29

Βασιλακόπουλος: Λέω ξεκάθαρα «ναι» για Πάσχα στο χωριό

Αισιόδοξος για τη σταδιακή αποκλιμάκωσης του κύματος κορονοϊού παρουσιάστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος

Βασιλακόπουλος: Λέω ξεκάθαρα «ναι» για Πάσχα στο χωριό
Βασιλακόπουλος: Λέω ξεκάθαρα «ναι» για Πάσχα στο χωριό
Ανάγνωση:

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ τοων λέει ξεκάθαρα «ναι» για Πάσχα στο χωριό.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων από τα λύματα στην Αττική, μάλλον είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης αυτού του κύματος κορονοϊού, βοηθούντων και των μέτρων που υπάρχουν και της προόδου του εμβολιασμού του πληθυσμού», εκτίμησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «στη Θεσσαλονίκη, εκεί που είχαμε αύξηση, τώρα έχουμε σταθεροποίηση στα λύματα, που σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε και σταθεροποίηση στα κρούσματα και αυτό θα είναι ένα ευχάριστο γεγονός».

«Ενιαία η εικόνα στη χώρα»

Αναφορικά με το δίλημμα για «Πάσχα εντός των τειχών ή Πάσχα στο χωριό», ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι περίπου ενιαία. Δεν έχουμε «βαθιά κόκκινες» και πράσινες περιοχές», επομένως δεν υπάρχει ζήτημα να «μολυνθεί» μια μη επιβαρυμένη περιοχή. Προσέθεσε ότι «η εικόνα είναι ενιαία για τη χώρα. Υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Έτσι κι αλλιώς, το Πάσχα θα βρεθούμε. Αντί να βρεθούμε στα σπίτια μας, που έχει αποδειχθεί ότι είναι εστίες μετάδοσης, είναι προτιμότερο να βρεθούμε σε άλλες περιοχές. Λέω ξεκάθαρα “ναι” για Πάσχα στο χωριό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΣΧΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ