Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε γνωστά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ προκειμένου να ξεκινήσουν σταδιακά ξανά οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες στη χώρα, αλλά και τις περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» από Δευτέρα (19/04).

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει από σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου, η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, καθώς και ο δήμος Φαιστού, ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμοτείχου και ο δήμος Πύδνας Κολινδρού.

Επίσης, ο δήμος Καβάλας και ο δήμος Βόλου και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων και ο Σιντικής Σερρών.

Στο «κόκκινο πέφτουν» από το «βαθύ κόκκινο», η Μύκονος, η Λέρος, η Σκύρος, ο δήμος Λοκρών, ο δήμος Αγκιστρίου, ο δήμος Καρύστου, ο δήμος Κύμης, τα Κύθηρα και η Ύδρα.

Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με click away

Επίσης, τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν άνοιγμα καταστημάτων με τη μέθοδο του click away στην Κοζάνη από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021. 

Ο μέσος όρος 7ημέρου ανά 100.000 κατοίκους στην Κοζάνη, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά έχει πέσει στο 38,7%. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά σημαντική πτώση.

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν και πάλι οι σχολές οδηγών. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τα θεωρητικά μαθήματα και οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά. 

Πώς θα γίνονται μαθήματα και εξετάσεις στις σχολές οδηγών

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τόσο τα μαθήματα όσο και οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών θα γίνονται με τη βοήθεια των self tests.

Οι σχολές θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
  • Είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές.
  • Είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις.
  • Οι εκπαιδευτές και τους εξεταστές υποχρεούνται σε διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
  • Η διενέργεια των εξετάσεων θα γίνεται με ραντεβού ανά μία ώρα με τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA