Μενού
  • Α-
  • Α+

Η νεοσύστατη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας περικύκλωσε την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι αργά το απόγευμα, προκειμένου να αποθαρρύνει τους εκατοντάδες νέους που συνωστίζονται κάθε βράδυ. Έτσι, 50 περίπου αστυνομικοί της ΟΔΟΣ με σφυρίχτρες χωρίστηκαν σε διμοιρίες των 10-12 ατόμων.

Τα μέλη της ομάδας φορούσαν ειδικές στολές και έχουν λάβει εντολή να μην αφήσουν κανέναν να περάσει στο εσωτερικό της πλατείας, εκεί όπου συνωστίζονται καθημερινά κυρίως νέοι πολίτες. Χαρακτηριστικό των ελέγχων που γίνονται από το απόγευμα της Παρασκευής είναι ότι οι  αστυνομικές δυνάμεις σταματούσαν ακόμα και τους διανομείς φαγητού.

Η ΟΔΟΣ είναι η πρώτη «γραμμή άμυνας» σε περιπτώσεις αντίδρασης στις προτροπές των αστυνομικών και επεισοδίων. Ωστόσο, η πλατεία Βαρνάβα δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ αφού κόσμος συγκεντρώνεται από το Καλλιμάρμαρο, μέχρι την Καισαριανή, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια και όχι μόνο.

Μάλιστα, μόλις έπεσε η νύχτα, δεκάδες νεαρά άτομα γέμισαν τον πεζόδρομο της οδού Βαλτετσίου, αλλά και το Κολωνάκι, κρατώντας ποτά και φαγητό και, φυσικά, με υποτυπώδη έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στο Κολωνάκι και διέλυσαν τα συγκεντρωμένα πλήθη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA