ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2021 18:36

Πρίγκιπας Φίλιππος: Τελετή προς τιμήν του στην Κέρκυρα, όπου γεννήθηκε

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1921 στο νησί του Ιονίου και η τοπική εκκλησία τον αποχαιρέτησε ταυτόχρονα με την κηδεία στο Λονδίνο

Πρίγκιπας Φίλιππος: Τελετή προς τιμήν του στην Κέρκυρα, όπου γεννήθηκε
Πρίγκιπας Φίλιππος: Τελετή προς τιμήν του στην Κέρκυρα, όπου γεννήθηκε
Ανάγνωση:

«Γεννήθηκε εδώ, είναι μέρος της ιστορίας μας». Με αυτή τη φράση η δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Μερόπη Υδραίου, περιέγραψε την τελετή που έλαβε χώρα στο νησί ταυτόχρονα με την τελετή κήδευσης του Πρίγκιπα Φιλίππου στο Λονδίνο, στο παρεκκλήσι του Γουίνδσορ.

Μιλώντας στη Guardian και τη δημοσιογράφο Ελένα Σμιθ, η κ. Υδραίου ανέφερε ότι ο Πατήρ Νεκτάριος στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα τέλεσε μια 40λεπτη μνημόσυνη δέηση για τον Φίλιππο, με τη βρετανική κοινότητα του νησιού (περίπου 9.000 μέλη), να καταθέτει στεφάνι.

«Ο θάνατος του συγκίνησε πολύ κόσμο και συζητήθηκε έντονα από ανθρώπους του νησιού που θυμούνται ακόμα την εποχή της παρουσίας της βασιλικής οικογένειας εδώ και ενέπνευσε τη νέα γενιά να μάθει το παρελθόν του νησιού. Ο τότε δήμαρχος, Αλέξανδρος Κοκοτός, είχε γίνει ένας από τους 5 νονούς του και γι΄αυτό ο Πρίγκιπας Φίλιππος κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των κατοίκων μας» εξήγησε η κ. Υδραίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΗΔΕΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ