ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2021 20:56

«Φρένο» για Πάσχα στο χωριό - Γιατί δεν θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με παιδιά κατά την επίσκεψή του στην Κορινθία, «έδειξε» ότι απομακρύνεται το σενάριο για Πάσχα στο χωριό

«Φρένο» για Πάσχα στο χωριό - Γιατί δεν θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από νομό σε νομό
«Φρένο» για Πάσχα στο χωριό - Γιατί δεν θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από νομό σε νομό
Ανάγνωση:

Απομακρύνεται το σενάριο για μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά το Πάσχα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην Κορινθία, συνομιλώντας με παιδιά ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα.

Το «φρένο» στα σχέδια για διαπεριφερειακές μετακινήσεις μπαίνει αφενός λόγω του επιδημιολογικού φορτίου καθώς και της πίεσης που υπάρχει στα νοσοκομεία και αφετέρου λόγω της προτεραιότητας που δίνεται στο άνοιγμα σχολείων, εστίασης αλλά και του τουρισμού μετά το Πάσχα. Ειδικότερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η εστίαση πιθανότατα στις 10 Μαΐου και ο τουρισμός ενδεχομένως στις 14 Μαΐου.

Η κυβέρνηση θεωρεί επίσης κρίσιμη την επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών μετά το Πάσχα στα θρανία, καθώς έχουν μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός των σχολικών αιθουσών. Επίσης εκτιμά ότι ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο στοίχημα φέτος για τη χώρα μας και δεν θα πρέπει να διακυβευθεί.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Ακόμη, όσον αφορά τη λειτουργία των εκκλησιών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπάρχει απευθείας επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου σε συνεργασία με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να καταστεί δυνατή η ασφαλή λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθούν τα self test και οι εξωτερικοί χώροι των εκκλησιών. Τα self test θα γίνονται με ευθύνη των Μητροπόλεων σε ιερείς και ψάλτες ενώ θα τηρείται και μητρώο κατά τα πρότυπα των Λυκείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ