Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στους Κάμπους Κεραμιών Χανίων, περιοχή που βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα νότια της πόλης των Χανίων, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε εντυπωσιακές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε άνοδος της θερμοκρασίας κατά 13 βαθμούς μέσα σε μία ώρα. Λίγο αργότερα, καταγράφηκε πτώση 10 βαθμών μέσα σε μία ώρα, ενώ τις μεσημεριανές ώρες είχαμε τέσσερις διαδοχικές φορές άνοδο και πτώση θερμοκρασίας κατά περίπου 7 βαθμούς κάθε φορά, και προς το απόγευμα άνοδο 10 βαθμών μέσα σε 20 λεπτά!

Το φαινόμενο των απότομων και συνεχών αυξομειώσεων της θερμοκρασίας παρατηρήθηκε και σε άλλους σταθμούς της Κρήτης αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο στον συγκεκριμένο σταθμό. Το διάγραμμα που ακολουθεί δείχνει τις μεταβολές θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα όπου εντοπίζουμε συνεχείς μεταβολές της θερμοκρασίας οι οποίες συναρτώνται με τη διεύθυνση του ανέμου.

Πηγή: meteo.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA