Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε η πρώτη αίτηση με την οποία ζητείται να ανασταλεί άμεσα, ως αντισυνταγματική και παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι) στο κρατικό σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τους.

Η αίτηση κατατέθηκε από τον δικηγόρο Αντώνη Ξενάκη ο οποίος ζητά έκδοση προσωρινής διαταγής, αναστολής και ακύρωσης της παραπάνω παράλειψης ώστε να συμπεριληφθούν οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης «στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας», και να εμβολιαστούν άμεσα κατά του covid-19. Όπως υποστηρίζει ο προσφεύγων η επίμαχη εξαίρεση είναι αντίθετη στα άρθρα 20, 25, 26 και 78 του Συντάγματος, στα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Κώδικα Δικηγόρων, γιατί «αν δεν απονέμεται Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει κράτος δικαίου».

Επισημαίνει επίσης ότι η εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας είναι αγαθό υπέρτερο από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα εμβολιασμού των πολιτών και ότι εφόσον ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα,το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο-τρεις ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA