Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγική φιγούρα με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή ο σύζυγος της 37χρονης Δέσποινας, που άφησε την τελευταία πνοή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όντας 7 μηνών έγκυος.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης με αφόρητους πόνους. Ο άνδρας της αφού τη μετέφερε στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, αποχώρησε, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας. Λίγες ώρες μετά, ενημερώθηκε πως η σύζυγός του και το μωρό τους είχαν πεθάνει.

Τρεις μήνες νωρίτερα η γυναίκα είχε ξαναπάει και τότε οι γιατροί της είχαν δώσει φάρμακα για ουρολοίμωξη.

«Ήταν χλωμή, ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα. Την ρωτούσαν να τους πει πού πονάει. Τους έδειχνε την κοιλιά της. Το μέλημά τους ήταν να πάρουν ούρα εκείνη τη στιγμή… Πιστεύω έπρεπε να αντιδράσουν γρήγορα και όχι να φτάσει 1.30 ώρα το βράδυ, να την ανεβάσουν στο θάλαμο χωρίς να κάνουν τίποτα. Μίλησα με την Δέσποινα 2.30 το βράδυ και μου λέει οι πόνοι μου έχουν γίνει αβάσταχτοι. Δεν αντέχω άλλο… 2.50 δεν απαντούσε πλέον στα τηλεφωνήματά μου... Εγώ θα κινήσω ό,τι είναι δυνατόν να δικαιωθεί και προπάντων να μην ξανασυμβεί σε κανέναν άλλον» καταλήγει ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της εγκύου αποδόθηκε σε αιμορραγία. Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, καθηγητής Παύλος Παυλίδης, «από τη νεκροτομή που έγινε διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα πέθανε από αιμορραγία. Έχει σταλεί υλικό για πλήρη ιστολογικό και τοξικολογικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουμε τη γενεσιουργό αιτία της αιμορραγίας». 

H νεαρή γυναίκα, που διένυε την 30η εβδομάδα της κύησης, εισήχθη, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βαγγέλη Ρούφο, στο ΠΓΝΑ την Τετάρτη και κατέληξε το πρωί της Πέμπτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA