Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Βουλή βρέθηκε για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία για ακόμα μία φορά «έκλεψε» τις εντυπώσεις με τις στιλιστικές επιλογές.

Η κυρία Αγγελοπούλου συνδύασε το σύγχρονο με το παραδοσιακό αφού γύρω από το μαύρο σύνολο της φόρεσε μία νυφική φλοκάτα από το Ζαγόρι Ηπείρου. Πρόκειται για χαρακτηριστικό είδος αμάνικου επενδύτη του 19ου αιώνα, από μάλλινο χοντρό υφαντό ύφασμα που διακοσμείται σε όλη την επιφάνεια με κόκκινα γαϊτάνια. Η συγκεκριμένη φλοκάτα ανήκει στη συλλογή του Μουσείου Χρισσού.

Επιπλέον η κυρία Αγγελοπούλου φόρεσε μία ασημένια πόρπη του συλλέκτη Γιώργου Γκούτη, η οποία ήταν περασμένη σε επετειακό φουλάρι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στις δύο άκρες του οποίου αναγράφονταν 1821 και 2021.

Κατά την ομιλία της, η πρόεδρος της επιτροπής επεσήμανε πως «στα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία που μας δίνει αυτή η επέτειος για να απαντήσουμε σε μια αντίστοιχη πρόκληση απολογισμού και οραματισμού».

Η κ. Αγγελοπούλου προέτρεψε «να ξαναδούμε το παρελθόν μας στη συνθετότητά του, χωρίς αυταπάτες, παρωπίδες και εύκολες απλουστεύσεις, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία και να δώσουμε στον συλλογικό μας δεσμό μια νέα ανανεωμένη πνοή, αλλά και να επινοήσουμε τις ιδέες και τα πρακτικά σχέδια που θα κυοφορήσουν μια υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA