Μενού
  • Α-
  • Α+

Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή «στρώνει» το χαλί για το Ράλλυ Ακρόπολις

Το δρόμο για την ομαλή διεξαγωγή  του θρυλικού Ράλλυ Ακρόπολις τον προσεχή Σεπτέμβριο μετά την επαναφορά του στο καλεντάρι της WRC,  ανοίγει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Τετάρτη. 

Πιο αναλυτικά, με την τροπολογία προβλέπεται ότι δικαιούχος εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού με παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή εμβέλεια ή γενικά μεγάλη σημασία, εκπίπτει αυτοδικαίως από το δικαίωμά του να το χρησιμοποιεί ολικά, εφόσον δεν κάνει ουσιαστική χρήση του μέσα σε μια πενταετία ή διακόψει τη χρήση του σήματος για 5 συνεχή χρόνια. Το δικαίωμα μεταβιβάζεται στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης του σήματος προς τρίτους έναντι ανάλογου ανταλλάγματος.

Δείτε την τροπολογία εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11624708.pdf

Με την ίδια τροπολογία και λόγω των μέτρων προσωρινής αναστολής για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, επιτρέπεται ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, η κατά παρέκκλιση και με άμεση ισχύ τροποποίηση των προκηρύξεων διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων (ομαδικών, ατομικών) ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι αθλητικές διοργανώσεις που διακόπηκαν. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA