Μενού
  • Α-
  • Α+

Πού θες να περάσεις; Μια κλασική ερώτηση που θα την ακούσεις πολλές φορές στη διαδρομή προς τις Πανελλήνιες! Δεν είναι κακό να μην ξέρεις την απάντηση, να μην έχεις ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που πραγματικά σου αρέσει.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι σήμερα έχουν ακούσει ή έχουν εντοπίσει 1-2 τμήματα που τους ενδιαφέρουν και θα βάλουν στο μηχανογραφικό τους και μετά το χάος! Οι μαθητές της Α’ & Β’ Λυκείου συχνά ακόμη πιο μπερδεμένοι! 

Αυτό που θα έκανε πιο εύκολη και ξεκάθαρη την απόφαση σου είναι η σωστή ενημέρωση και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός! Ο στόχος είναι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και αγαπάς!

Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψεις στη ζωή σου - Κομφούκιος

Ήδη από τη φετινή χρονιά, έχουμε νέα δεδομένα όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλαγές στο μηχανογραφικό και πολλά ακόμη. Εξάλλου, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, ακόμα και μαθητές που έχουν γράψει υψηλές βαθμολογίες, να οδηγούνται σε λανθασμένες επιλογές και να «χαραμίζουν» τους βαθμούς τους! Επίσης, οι πολύ γενικές πληροφορίες, η «πάνω-πάνω» ενημέρωση από διάφορα έντυπα και οι ιστοσελίδες, συχνά αντί να βοηθούν, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τους μαθητές.

Ωστόσο, ένα πολύτιμο εργαλείο έρχεται από την επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, να βοηθήσει όλους τους μαθητές Λυκείου αλλά και γονείς - εκπαιδευτικούς να βρουν απαντήσεις σε καθετί που χρειάζονται για τις σπουδές, τα επαγγέλματα και το μηχανογραφικό, και δεν είναι άλλο από τον 1ο οδηγό σπουδών «μεικτής πραγματικότητας» το βιβλίο Σχολές, Σπουδές & Πανελλαδικές. Το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα όπου ο αναγνώστης βλέπει, ακούει και φυσικά μπορεί να διαβάσει πληροφορίες για τα Ελληνικά ΑΕΙ!

Το βιβλίο αυτό αλλάζει τα δεδομένα που γνωρίζαμε έως τώρα στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην ενημέρωση των μαθητών. Αποτελεί έναν οδηγό σπουδών που αξιοποιεί στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να βοηθήσει με τον πιο άμεσο τρόπο τους αναγνώστες να μάθουν πληροφορίες για τις σχολές, τις Πανελλαδικές και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας «ζωντανεύουν» στις σελίδες του βιβλίου πληροφορίες για τα επαγγέλματα, τα τμήματα, στατιστικά κ.λπ. και μέσω των ειδικών εφαρμογών κώδικα μπορείς να ακούσεις τον συγγραφέα του βιβλίου να σου αναλύει επιπλέον έξυπνες πληροφορίες και να επεξηγεί σημαντικά δεδομένα για τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Και όλα αυτά, απλά με την κάμερα του κινητού σου!

Στο βιβλίο αυτό θα βρεις, για κάθε τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στοιχεία όπως:

•    Μια κατατοπιστική περιγραφή της αποστολής του

•    Τις εξειδικεύσεις του προγράμματος σπουδών

•    Τις προοπτικές των αποφοίτων

•    Που μπορεί να δουλέψει ο κάθε πτυχιούχος 

•    Ποιες είναι οι σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για το κάθε τμήμα και τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα άλλα

•    Τη διαφοροποιημένη σταδιοδρομία: Πως δηλαδη μπορεί ο απόφοιτος να επιλέξει μια έξυπνη εξειδίκευση που θα τον οδηγήσει μελλοντικά σε ένα δυναμικό επιστημονικό και επαγγελματικό πεδίο!

Παράλληλα, σε ειδική ενότητα του βιβλίου, περιλαμβάνονται:

•    Μοναδικές Μελέτες για τα επαγγέλματα του Μέλλοντος,

•    Σημαντικές πληροφορίες για τις μετεγγραφές, τη συμπλήρωση του μηχανογραφικου, το δεύτερο μηχανογραφικό που μπορούν να καταθέσουν για τα πανεπιστήμια της Κύπρου, 

•    Ανάλυση του συστήματος για τα ΓΕΛ & τα ΕΠΑΛ αλλα και οι πρόσφατες αλλαγές με την ελάχιστη βάση εισαγωγής κ.λπ.

•    Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για τα ειδικά μαθήματα, τα σώματα ασφαλείας και τις στρατιωτικές σχολές αλλά και σημαντικά δεδομένα για όσους έχουν κάποιες παθήσεις ή  έχουν διακρίσεις κ.ά.

Στις 650 σελίδες του πληρέστατου αυτού οδηγού σπουδών, ο μαθητής, ο γονιός και ο εκπαιδευτικός θα βρουν ότι χρειάζονται προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα για να κάνουν τις καλύτερες επιλογές!

Η επιλογή σπουδών και ο σχεδιασμός της σταδιοδρομίας ενός μαθητή είναι μια διαδικασία που χρειάζεται έξυπνα δεδομένα και αξιόλογο επιστημονικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε μαθητής θα οδηγηθεί σε στοχευμένες επιλογές και δε θα χαθεί σε πρόχειρες αποφάσεις. Πολύτιμος οδηγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι το βιβλίο αυτό αλλά και η βοήθεια ειδικών επιστημόνων που θα είναι εκεί να βοηθήσουν κάθε νέο άνθρωπο να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

Αναζήτησε το βιβλίο Σχολές, Σπουδές & Πανελλαδικές 2021 είτε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη ή απόκτησέ το τώρα για να έχεις δίπλα σου μια πολύτιμη βοήθεια για τις σπουδές και το μηχανογραφικό σου!

EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας | www.employ.edu.gr

Θεσσαλονίκη: Λ. Καυταντζόγλου 14Α | 2312315181

Αθήνα: Ηρώων Πολυτεχνείου 1 |2102202677

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA