Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μια…στεγανοποιημένη διαδικασία θα γίνει και φέτος η διαδικασία αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό που εξακολουθεί να εφαρμόζει το Ισραήλ για όσους φτάνουν από το εξωτερικό στη χώρα. 

Έτσι και παρά τις διαβουλεύσεις που έγιναν από το υπουργείο Εξωτερικών τις προηγούμενες ημέρες, δεν θα καταστεί εφικτή η δια ζώσης διαδικασία αφής από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Αντίθετα, το Άγιο Φως θα παραληφθεί από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του ελληνικού προξενείου και θα μεταφερθεί οδικώς από τα Ιεροσόλυμα στο Τελ Αβίβ και στην πίστα του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, όπου θα βρίσκεται το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος που διατίθεται για τη διαδικασία. 

Πρώτη θα παραλάβει το Άγιο Φως η ελληνική αποστολή

Από εκεί και έπειτα και με το δεδομένο ότι η Ανάσταση θα γίνει φέτος νωρίτερα, στις 21:00, όπως αποφάσισε σήμερα, Τρίτη, η Ιερά Σύνοδος, εκκρεμεί να φανεί τι θα γίνει με τη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός σε διάφορες μητροπόλεις της χώρας.

Πέρυσι, για τον ίδιο σκοπό είχαν χρησιμοποιηθεί αεροσκάφη της Aegean Airlines που μετέφεραν το Άγιο Φως σε διάφορα σημεία της χώρας, αλλά μένει να φανεί, αν αυτό φέτος θα είναι τεχνικά εφικτό. Οι λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό θα κλειδώσουν εντός των ημερών. 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η ελληνική αποστολή θα είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες αποστολές ορθοδόξων χωρών που θα παραλάβει το Άγιο Φως, έστω και με αυτή την προσαρμοσμένη στα μέτρα της εποχής διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA