Μενού
  • Α-
  • Α+

Φάμπρικα με πλαστά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (rapid και μοριακά) είχε στήσει μία «θηλυκή συμμορία» τριών Γεωργιανών με «εγκέφαλο» μία 31χρονη, η οποία κατάρτιζε και διακινούσε τα έγγραφα, με ταρίφα που κυμαίνονταν από 10 έως 50 ευρώ.

Το καλά οργανωμένο κύκλωμα «ξεσκεπάστηκε» ύστερα από ένα... παιδαριώδες λάθος που έκανε μία 51χρονη, η οποία επιχείρησε να εισέλθει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως «συνοδός ασθενή» επιδεικνύοντας όμως αρνητικό τεστ κορονοϊού με τα στοιχεία μίας 45χρονης.

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω - Πουλούσε πλαστό τεστ για 10 ευρώ

Οι άνθρωποι του νοσοκομείου κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη προχώρησε σε συλλήψεις, καθώς το έγγραφο ήταν καταφανώς πλαστό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η 31χρονη φερόμενη ως «αρχηγός» του κυκλώματος, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που πωλούσε ένα ακόμη παραποιημένo τεστ κορονοϊού έναντι 10 ευρώ.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για φάμπρικα που είχε στηθεί ώστε αλλοδαπές γυναίκες να εισέρχονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα ως δήθεν συνοδοί ασθενών και να εργάζονται παράνομα ως «αποκλειστικές νοσοκόμες»!

Διασπορά ιού και «μαύρο» χρήμα

Πέραν της επικινδυνότητας του να εισέρχονται στα νοσοκομεία άτομα που δεν είχαν ελεγχθεί για κορονοϊού (σ.σ. θα ασκηθούν διώξεις με βάση το άρθρο 285 του Π.Κ.), υπάρχει και το σκέλος του «μαύρου χρήματος», καθώς οι γυναίκες αυτές εργάζονταν χωρίς παραστατικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μία από τις πλαστές βεβαιώσεις που εντοπίστηκαν, είχε το λογότυπο γνωστής κλινικής στο Περιστέρι και τις υπογραφές γιατρών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η 31χρονη και οι συνεργοί της, είχαν μοιράζει δεκάδες τέτοια έγγραφα!

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας - Ρέντη, ενώ κάνει λόγο για υπερπροσπάθεια παρά τη λειψανδρία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA