Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης, σε σημερινές του δηλώσεις προειδοποίησε ότι έχει σημειωθεί μια τρομακτική αύξηση του ιικου φορτίου του κορονοϊού στα λύματα της Αττικής και σε αυτό έχουν συνδράμει τα τελευταία γεγονότα με τα κορονοπάρτι.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα μετά από μια καλή πορεία έχουν γίνει βήματα πίσω. Ακόμα σημείωσε πως η έκρηξη που έχει σημειωθεί στα λύματα θα φανεί τις επόμενες μέρες πως θα επηρεάσει τα νέα κρούσματα και τις νέες νοσηλείες.

Ο καθηγητής ακόμα υπογράμμισε ότι η συνολική εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας, αφορά δραστηριότητες που έγιναν το Σαββατοκύριακο πριν τις 12 Απριλίου και αποτυπώθηκε στα λύματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το οποίο είναι 2 ημερών.

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αύξηση του προηγούμενου Σαββάτου είναι η μεγαλύτερη που έχει παρατηρηθεί από την αρχή του τρίτου κύματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA