Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απαλλαγή των επαγγελματιών κυνηγών από το τέλος άδειας θήρας για το κυνηγετικό έτος 2021-2022, προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με τα προαναγγελθέντα μέτρα στήριξης των πληττόμενων από τον κορονοϊό, που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 12, αποτελεί οι κυνηγοί να διαθέτουν ήδη επίσημη άδεια από τις αρμόδιες δασικές αρχές για το έτος 2020-2021 και αυτή που θα αιτηθούν να είναι ίδιου τύπου.

 

Δείτε την τροπολογία εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11627390.pdf

 

Η ρύθμιση αφορά κυνηγούς που είναι μέλη των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων ως συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς και υπηκόους κρατών μελών της Ε.Ε., ομογενείς, υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, διπλωματικούς υπαλλήλους και ημεδαπούς, που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις δασικές αρχές.

 

Η ρύθμιση αποφασίστηκε με δεδομένη την απαγόρευση του κυνηγιού στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τη διασπορά του κορονοϊού, που κατέστησε τις άδειες κυνηγιού ανενεργές, παρότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν πληρώσει κανονικά για την απόκτησή τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA