Μενού

Εστίασης: Άνοιγμα στις 3 Μαΐου με ελπίδα και προβληματισμούς

  • Α-
  • Α+

Ένας χρόνος πέρασε από την ζωή μας και πολλά πράγματα τα οποία είχαμε δεδομένα τελικά αποδείχθηκαν ότι δεν είναι και τόσο.

Μετά από μια πανδημία, η ζωή και η καθημερινότητα κλείνονται σε τέσσερις τοίχους.

Οι παρέες, οι φίλοι και οι γνωστοί μεταμορφώνονται σε μια φωνή, η οποία ακούγεται μέσα από το ακουστικό του τηλεφώνου ή μέσα από την οθόνη του κινητού και του υπολογιστή. Μερικές φορές πιάνεις τον εαυτό σου ν' αναπολεί όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που πέρναγες σε κάποιο μπαράκι του κέντρου. Σκέφτεσαι αυτά τα σφηνάκια που ποτέ δεν ήταν τα τελευταία και σίγουρα αυτή τη μαγεία της νυχτερινής διασκέδασης, που μέχρι πριν «σκάσει» ο κορονοϊός είχες τη δυνατότητα να πεις «δεν θα βγω σήμερα γιατί είμαι κουρασμένος, τι κι αν είναι Σάββατο».

Ναι, είναι γεγονός ότι μας λείπει το βράδυ και όλα αυτά τα ωραία πράγματα που το συνοδεύουν.

Λείπει η «μπαρότσαρκα», λείπουν τα ποτά με την παρέα και προπάντων λείπουν τα μπαρ στα οποία γελάσαμε, μεθύσαμε και ερωτευτήκαμε.

Ο κλάδος της εστίασης έχει χτυπηθεί όσο κανένας και όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως. Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αυτό που σίγουρα θα προσέξεις είναι τα ενοικιαστήρια σε μερικά καταστήματα. Οι δρόμοι που ήταν ασφυκτικά γεμάτοι με φωνές να ακούγονται από παντού τώρα είναι ερημωμένοι. Οι περισσότεροι από εμάς πλέον περιμένουμε να πάει 3 Μαΐου και να ανοίξουν κάποια καταστήματα ώστε να ξανασυναντηθούμε με τους φίλους γύρω από ένα τραπέζι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.