Μενού
  • Α-
  • Α+

Επαναλαμβάνοντας πως κρίνει ως θετική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η Συντονιστική Επιτροπή, σε δελτίο Τύπου της, αφήνει αιχμές για την «αιφνίδια» προώθηση της σχετικής τροπολογίας, χωρίς το υπουργείο Εργασίας «να υιοθετήσει ουσιώδεις θέσεις των δικηγόρων και των οικονομολόγων, που παρουσιάστηκαν στη μοναδική συνάντηση που έγινε, και κατά παράβαση της κοινοβουλευτικής τάξης, με την εισαγωγή της την τελευταία στιγμή σε άσχετο νομοσχέδιο».

Θέτει, παράλληλα, τις εξής προϋποθέσεις, καλώντας το υπουργείο να εισακούσει τις προτάσεις των δικηγόρων:

1) Η επιλογή των δικηγόρων, στους οποίους θα ανατίθεται μία υπόθεση, θα πρέπει να γίνεται  από τον ΕΦΚΑ, ανά υποκατάστημα, από τον κατάλογο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου , στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν υποστεί τη σχετική ειδική επιμόρφωση - ενημέρωση στα συστήματα του ΕΦΚΑ, και όχι απευθείας από τους ασφαλισμένους.

2) H ευθύνη των δικηγόρων δεν μπορεί να εξομοιώνεται με αυτή των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ , αφού ο συμπράττων δικηγόρος συντάσσει μόνον εισήγηση - σχέδιο απόφασης , ενώ την τελική ευθύνη φέρει ο αρμόδιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ.

3) Η επιμόρφωση και κατάρτιση των δικηγόρων θα πρέπει γίνεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ή/και τον e-ΕΦΚΑ.

4) Η αποζημίωση των δικηγόρων για το έργο που θα επιτελούν θα  βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ. Οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στην αποζημίωση αυτή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA