Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Άνοιγμα της Εστίασης: Όλα όσα είπε ο Σταμπουλίδης για εξωτερικούς χώρους και ωράριο

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στο άνοιγμα της εστίασης και τοποθετήθηκε για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως οι εξωτερικοί χώροι και το ωράριο

Ο Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε σημερινές του δηλώσεις μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης το οποίο όπως υπογράμμισε θα γίνει κάτω από συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα βοηθήσουν στην ασφάλεια όλων.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Εμείς θέλουμε να είναι τα μέτρα τέτοια που να μπορούν να εφαρμοστούν, δεν πρόκειται να βάλουμε σύνθετες πράξεις στους ανθρώπους. Ίσα -ίσα θέλουμε και οι επιχειρήσεις να βρουν σιγά-σιγά τον φυσιολογικό τους ρυθμό και οι καταναλωτές να εκτονωθούν, αλλά πάνω από όλα να διατηρήσουμε την απόσταση, που έτσι κι αλλιώς έχουμε μάθει να τηρούμε τους τελευταίους μήνες, ούτως ώστε να μην επιβαρύνουμε και άλλο τη δημόσια υγεία».

«Είμαστε έτοιμοι, απλά είναι θέμα τυπικής ανακοίνωσης, πώς ακριβώς θα λειτουργήσουμε στους εξωτερικούς χώρους και νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο σιγά-σιγά θα μπούμε σε μια κανονικότητα» είπε μιλώντας στον ραδοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Τι είπε για εξωτερικούς χώρους και ωράριο 

Σε ότι έχει να κάνει με τον εξωτερικό χώρο και για το ενδεχόμενο να δοθεί επιπλέον στα καταστήματα προκειμένου να βγάλουν παραπάνω τραπέζια ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι «Υπάρχει διάταξη που ήταν σε ισχύ και θα είναι σε ισχύ ξανά, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όπου υπάρχει δυνατότητα, χωρίς φυσικά να κλείνουν τους διαδρόμους για τον κόσμο και για τα ΑΜΕΑ και άλλες ανάγκες που πρέπει να διαφυλάξουμε, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε χώρους».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ωράριο των 11 λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Πρέπει να δώσουμε μάχη όλοι μαζί για την κίνηση αυτή, να τη διασφαλίσουμε και να μην μπούμε ξανά σε περιπέτειες. Η εστίαση έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα έχει διευρύνει πολύ το εμβολιαστικό της πρόγραμμα, άρα σημαίνει ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε ένα μεγάλο τείχος ανοσίας και σε ομάδες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη κινητικότητα, περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές και είναι πιο εκτεθειμένες. Έχοντας λοιπόν αυτό και έχοντας και το self test, θα κερδίζουμε χώρο, άρα όσο χώρο κερδίζουμε τόσο χώρο θα δίνουμε στην αγορά».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Εστίαση #Εστιατόρια #Κορονοϊός #μπαρ