Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 μέχρι και 39 για πρώτη φορά. Πρόκειται για μεγάλο βήμα, καθώς αυτές οι ηλικίες θεωρούνται οι πιο παραγωγικές. Συγκεκριμένα οι νέοι θα μπορούν ακόμα και από την Μεγάλη Τετάρτη να πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο. Όπως έχει γίνει γνωστό το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ θα εμβολιαστεί αποκλειστικά με Astra Zeneca και θα μπορούν να ξεκινήσουν να κλείνουν τα ραντεβού τους από την Μεγάλη Τρίτη (27 Απριλίου).

Την ίδια στιγμή από το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 50-54. Στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 40 με 49 ετών που και σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δήλωσε χθες πως στις 5 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται ακατάπαυστα κατά την διάρκεια όλων των ημερών του Πάσχα εκτός από την Κυριακή του Πάσχα. Ακόμα θα θεσπιστεί επταήμερη εργασία στα εμβολιαστικά κέντρα με δυο βάρδιες οι οποίες θα είναι από τις επτά το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA