Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και αυξάνεται καθημερινά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Δερμιτζάκης, το ζητούμενο είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του τουρισμού.

Θα έπρεπε να είχαμε μια στρατηγική ανοίγματος νωρίτερα

Σχολιάζοντας τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την σταδιακή άρση του lockdown, είπε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί, αλλά θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα. «Θα έπρεπε να είχαμε μια στρατηγική ανοίγματος νωρίτερα. Εγώ θα άνοιγα το Πάσχα με σκληρή επικοινωνιακή στρατηγική» είπε.

Επιπροσθέτως, Τόνισε ότι αν η εστίαση είχε ανοίξει νωρίτερα θα είχε αποσυμπιεστεί η ένταση των νέων και θα είχαν αποφευχθεί οι συγχρωτισμοί στα κορονοπάρτι.

Απολύτως ασφαλή τα εμβόλια

Μιλώντας για τα εμβόλια, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορονοϊού και είναι απολύτως ασφαλή.

Για την τροπολογία με την οποία τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, απαλλάσσονται από τυχόν νομικές ευθύνες, απάντησε ότι κατά τη γνώμη δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους. «Οι επιστήμονες δεν κάνουν πολιτική. Προσπαθούν να δώσουν άποψη με βάση τα επιστημονικά στοιχεία» ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA