Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα, η στήριξη του ιατρικού κόσμου της χώρας που από την πρώτη στιγμή δίνει με αυταπάρνηση τη μάχη ενάντια στην πανδημία. 

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας η διασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών που θα επιτρέψουν στους υγειονομικούς να τελούν απερίσπαστοι και με ασφάλεια το δύσκολο έργο, τους τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα του υγειονομικού κόσμου που έχει ικανοποιηθεί σε άλλες χώρες.

Ο ΙΣΑ ζητά, παράλληλα, από την πολιτεία να λάβει υπόψιν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί που έχουν επιταχθεί, καθώς και την αποδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αυτή συνεπάγεται.

Πατούλης: Αναγκαία η ενίσχυση των δομών με μόνιμο προσωπικό

«Είναι αναγκαία μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα βασίζεται στην ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό που θα τις καταστήσει ισχυρές απέναντι στην τωρινή αλλά και σε μελλοντικές απειλές», σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Προσθέτει δε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία και είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας να ενισχυθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA