Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους «2.000.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με μια δόση». «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση στη μάχη μας κατά του κορονοϊού» έγραψε στο Twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.https://twitter.com/mthemisto/status/1385981893930364935?ref_src=twsrc^tfw

Κικίλιας: Ξεπερνάμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς

Την αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην ανοσία του γενικού πληθυσμού χάρη στους εμβολιασμούς που πλέον ξεπερνούν τα 2 εκατ. στη χώρα εξέφρασε νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας.

https://twitter.com/Vkikilias/status/1385884022669201410?ref_src=twsrc^tfw

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 50-54 ετών 

Ανοίγει σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 55 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Στις 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών . Για όποιον δηλώσει, θα μπορέσει την επομένη μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται και στα νησιά, στα οποία ακολουθείται ένας διαφορετικός ρυθμός  σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, κυρίως για επιχειρησιακούς λόγους εφοδιαστικής αλυσίδας, μεταφοράς του εμβολίου και διενέργειας των εμβολιασμών. Ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και σύντομα θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών και στα μεγαλύτερα νησιά. Στόχος είναι, ανάλογα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, το Μάιο να φτάσουμε μέχρι και τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τον Ιούνιο να φτάσουμε μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων

Τον Μάιο θα αναπτυχθούν 1.471 εμβολιαστικά κέντρα, αριθμός που θα αυξηθεί καθώς θα προστεθούν δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα,  πολυϊατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια. Για την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών κατά της COVID-19 τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, καθώς και των εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες.

Πιερρακάκης: Εφικτό το τείχος ανοσίας ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Μετά το άνοιγμα των ραντεβού για εμβολιασμό άνω των 30 ετών αναμένονται ανακοινώσεις και για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πιερρακάκης, ενώ επισημαίνει ότι «ανοίγοντας τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 30 ετών, θα είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε πράξη για όλους αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή: ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα μπορεί να το κάνει γρήγορα, απλά και με ασφάλεια».

Ανοίγοντας τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 30 ετών, θα είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε πράξη για όλους αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή: ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα μπορεί να το κάνει γρήγορα, απλά και με ασφάλεια. Με τη συμμετοχή των πολιτών, μπορούμε να φτάσουμε ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ποσοστά εμβολιασμών που θα συνεπάγονται ένα επαρκές τείχος ανοσίας. 

Μετά το άνοιγμα των ραντεβού για εμβολιασμό άνω των 30 ετών αναμένονται ανακοινώσεις και για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ επισημαίνει ότι «ανοίγοντας τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 30 ετών, θα είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε πράξη για όλους αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή: ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα μπορεί να το κάνει γρήγορα, απλά και με ασφάλεια».

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοινώνει ότι σε λίγες ημέρες το gov.gr εμπλουτίζεται με μια νέα πλατφόρμα, το Know Your Customer, «η οποία αρχικά θα διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: ότι πλέον όποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα χρειάζεται να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά, όπως το εκκαθαριστικό του, αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την τράπεζα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA