Μενού
  • Α-
  • Α+

Βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για το πώς θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός, καθώς κάμφθηκαν οι όποιες επιφυλάξεις είχε το Τελ Αβίβ για την παραλαβή από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. 

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Αθήνα εκτιμάται ότι θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν τις 18:00 το Μεγάλο Σάββατο (1 Μαΐου), σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Το Άγιο Φως θα παραλάβει αποστολή δύο ατόμων, που θα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και θα έχουν αρνητικά μοριακά τεστ. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωσταντίνος Βλάσης, είπε πως «φέτος θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα». 

Τι θα γίνει με τους ναούς που δεν θα έχουν το Άγιο Φως 

Σύμφωνα με το MEGA, θεωρείται βέβαιο ότι η πλειοψηφία των ιερών ναών, ιδιαίτερα εκτός Αττικής, δεν θα προλάβουν να παραλάβουν το Άγιο Φως μέχρι το Χριστός Ανέστη που φέτος θα γίνει στις 21:00. 

Πάντως, όσο θα διαρκεί στους ναούς όλης της χώρας η αναστάσιμη ακολουθία, τα ελληνικά πολιτικά αεροσκάφη θα συνεχίζουν τη μεταφορά του Αγίου Φωτός για να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στις εκκλησίες που δεν θα φτάσει θα γίνει μία ειδική τελετή από τους ιερείς και οι λαμπάδες θα ανάψουν από την ακοίμητη καντήλα, που καίει 24 ώρες το 24ωρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA