Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε γνωστό πως από το φθινόπωρο θα υπάρξει νέος σχεδιασμός στην Ευρώπη για τα εμβόλια του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα περιλαμβάνει μόνο τα εμβόλια της τεχνολογίας mRNA, δηλαδή εκείνα της Pfizer/BioNTech τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την φαρμακευτική εταιρεία.

«Έχουμε αποφασίσει σε συνεργασία με το επιστημονικό πάνελ που μας συμβουλεύει να κινηθούμε σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer/BioNTech που χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA, για τη δεύτερη γενιά των εμβολιασμών για 900 εκατομμύρια το 2022 και 900 εκατομμύρια το 2023», είπε ο κ. Σχοινάς στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

«Η δεύτερη γενιά εμβολίων, η λεγόμενη “boosters”, δηλαδή ενισχυτές, που θα καλύπτουν τις πιθανές μεταλλάξεις, πρέπει να γίνει με την τεχνολογία mRNA που βγάζει η Pfizer/BioNTech. Στα νέα συμβόλαια θα απαιτήσουμε τα νέα εμβόλια να παράγονται στην Ευρώπη, όρο που έχει η Pfizer. Πράγμα που σημαίνει ότι de facto οδεύουμε σε μια διαπραγμάτευση με τη Pfizer καθώς με αυτήν θα μπορέσουμε να καλύπτονται οι μεταλλάξεις και να γίνεται η παραγωγή των εμβολίων στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σχοινάς. 

Εμβολιασμός 

«Ο ρυθμός του ευρωπαϊκού προγράμματος εμβολιασμού είναι εξαιρετικός. Νομίζω ότι όλοι πια ξέρουμε πως η AstraZeneca δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και πως η Pfizer τις εκπλήρωσε. Οπότε είμαστε μέσα στους στόχους μας και προχωράμε», είπε ο κ. Σχοινάς και τόνισε πως «ένα από τα μαθήματα του οκταμήνου είναι πως πρέπει να σχεδιάζουμε τις δράσεις μας» και «τώρα είναι η ώρα για τον ευρωπαϊκό εμβολιασμό που θα μας απασχολήσει μέχρι το 2023». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA