Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε rapid test για τον κορονοϊό υποβλήθηκαν σήμερα ιερείς και προσωπικό της Μητρόπολης Αθηνών από κλιμάκια

της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και στο πλαίσιο της σχετικής Δράσης που ξεκίνησε την Κυριακή (25/4) και θα συνεχιστεί τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σε Ιερούς Ναούς της Αττικής.

Εκτός από το προσωπικό των συγκεκριμένων Ναών, θα συμμετέχει το προσωπικό και των όμορων Ενοριών. Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Πατούλης μετέβη σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών. όπου παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θ. Βαθιώτης και ο συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου της περιφέρειας και του ΙΣΑ Π. Ευσταθίου.

Οι έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σε Ναούς της Αττικής, όπου κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκτός από το προσωπικό των συγκεκριμένων Ναών, θα συμμετέχει το προσωπικό και των όμορων Ενοριών. Ήδη, από σήμερα, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Πατούλης: Στόχος η ασφάλεια κληρικών και εργαζομένων

Με αφορμή την έναρξη της Δράσης ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Βρισκόμαστε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου σήμερα διενεργούνται rapid test σε ιερείς και το προσωπικό, στο πλαίσιο των ελέγχων που ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν τη Μ. Εβδομάδα σε Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατόπιν και σχετικής συνεννόησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ήδη χθες έγιναν εκατοντάδες rapid test από τα κλιμάκια μας που

βρέθηκαν σε πολλούς Ναούς της Αττικής.

Στόχος μας να είναι ασφαλείς οι κληρικοί και οι εργαζόμενοι στους ναούς, αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Παράλληλα με την εκδήλωση της πίστης μας, πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή απέναντι στην επικινδυνότητα του ιού. Είμαι βέβαιος ότι τόσο οι πιστοί όσο και οι εργαζόμενοι στους ναούς, θα εφαρμόσουν όλα αυτά που πρέπει και όλα θα πάνε καλά.

Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και είναι σημαντικό να τηρηθούν με απόλυτη ευλάβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ως Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ συνεχίζουμε να συνδράμουμε έμπρακτα στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού διενεργώντας καθημερινά εκατοντάδες rapid test, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 20.000.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια με στόχο την ανάσχεση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού, ώστε να είμαστε σε θέση να περάσουμε, με ασφάλεια και όσο πιο σύντομα γίνεται, στην επόμενη μέρα», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Το Πρόγραμμα διενέργειας rapid test αύριο Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη:

Μ. Τρίτη

Ι.Ν Μεταμορφώσεως-Σωτήρος-Μοσχάτου 13.30

Μ. Τετάρτη

Ι.Ν Αγίου Αντωνίου-Άνω Πατησίων 13.30

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA