Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποτροπιασμό είχε προκαλέσει τον περασμένο Νοέμβριο το απίστευτης αγριότητας έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μια γυναίκα 50 ετών και δράστες την κόρη της και δύο φίλους της.

Στη δίκη που έγινε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών - για την προστασία των ανήλικων - κρίθηκαν ένοχοι τόσο η 15χρονη κόρη της γυναίκας, που αναγνωρίστηκε και ως ηθικός αυτουργός, όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί της, ηλικίας 16 και 17 ετών αντίστοιχα.

Το τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων αποφάσισε ομόφωνα και επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και στους τρεις, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Την δολοφόνησαν με περισσότερες από 70 μαχαιριές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις ανήλικοι, τονίζοντας  ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί.

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη με περισσότερες από 70 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την 15χρονη κόρη της στην Αγία Βαρβάρα.

Καμία απάντηση για την αιτία της δολοφονίας

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε πως «το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο.

Εξέφρασε, παράλληλα, την άποψη ότι οι ανήλικοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί, ενώ σημείωσε πως ο ένας κατηγορούσε τον άλλον.

«Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA