Μενού
  • Α-
  • Α+

Eπιστολή προς τους ευρωβουλευτές έστειλε, κάποιες ώρες πριν την άρση της ασυλίας του, ο Γιάννης Λαγός, με την οποία ζητούσε να μην τον στείλουν στην φυλακή.

Σύμφωνα με το Mega, στην επιστολή αυτή παρουσίαζε τον εαυτό του ως θύμα, ενώ επιχειρούσε να ανασκευάσει τις κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί ως αρχηγικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Καλούσε, μάλιστα, όποιον ευρωβουλευτή το επιθυμούσε να επικοινωνήσει μαζί του μέσω email, για περισσότερες πληροφορίες.

Η επιστολή, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, έκλεινε ως εξής:

Αγαπητέ συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική δίωξη. Είναι πολύ ωραίο που υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή στο Καζακστάν, όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός των ευρωπαϊκών συνόρων;

Τι θα ακολουθήσει μετά τη σύλληψη Λαγού

Σημειώνεται πως η σύλληψη του προερχόμενου από τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος που εκδόθηκε από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές, δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί «αυτόματα» σε ελληνικές φυλακές.

Αρχικά - και για διάστημα 48 ωρών - ο Γιάννης Λαγός θα κρατηθεί από τη βελγική αστυνομία, στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε δικαστή ο οποίος και θα αποφανθεί εάν συντρέχουν ή όχι λόγοι έκδοσης του στην Ελλάδα.

Όλα, βέβαια, συγκλίνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ζήτημα, καθώς το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε αφορά «στην εκτέλεση ποινής ή μέτρου στερητικών της ελευθερίας διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων μηνών» (σ.σ. είναι ο δεύτερος λόγος).

Από τη στιγμή που ανάψει το «πράσινο φως» για την έκδοση του, ωστόσο, τότε θα πρέπει να αποφασιστεί εάν Βέλγοι αστυνομικοί θα τον συνοδεύσουν μέχρι τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και θα τον παραδώσουν στις ελληνικές Αρχές ή εάν αστυνομικοί της Ασφάλειας θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τον ευρωβουλευτή από εκεί.

Με βάση τα ισχύοντα για τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης «εάν το πρόσωπο συγκατατίθεται στην παράδοσή του, η απόφαση παράδοσης πρέπει να ληφθεί εντός 10 ημερών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA