Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις είναι το επόμενο βήμα κατά την επιστροφή στην κανονικότητα, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το Mega, αρχής γενόμενης το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ενώ, μαζί με το άνοιγμα της εστίασης, τη Δευτέρα 3 Μαΐου, θα καταργηθούν και τα sms για τις μετακινήσεις.

Εστίαση: Ποιοι ΚΑΔ ανοίγουν

Αναστάτωση προκλήθηκε στους επαγγελματίες της εστίασης μετά την εξαγγελία του ανοίγματος του κλάδου, μετά από πολλούς μήνες, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, αφού όσοι άκουσαν τις εξαγγελίες διαπίστωσαν ότι κάποιοι ΚΑΔ δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εξαγγελίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι εξής επιχειρήσεις:

  • Επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό τον ΚΑΔ 56.10
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο /ΚΑΔ 56.30.10.03
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ ΚΑΔ 56.30.10.06
  • Υπηρεσίες καφετέριας/ ΚΑΔ 56.30.10.07
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο / ΚΑΔ 56.30.10.14

Την ίδια στιγμή αυτή η απόφαση άφηνε ορισμένους ΚΑΔ απέξω και συγκεκριμένα τους:

  • α) 5621 (Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
  • β) 5630 (Υπηρεσίες ποτών)
  • γ) τους οκταψήφιους αυτών

Μέσα σε αυτούς τους κωδικούς συμπεριλαμβάνεται και ο ΚΑΔ 56.30.10.04 ο οποίος είναι των καφέ μπαρ. Αυτό δημιουργούσε κάποια προβλήματα ανταγωνισμού στην αγορά, καθώς όσοι είχαν τον συγκεκριμένο κωδικό δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ενώ κάποιο κατάστημα που μπορεί να βρίσκεται ακριβώς δίπλα με ΚΑΔ 56.30.10.07 μπορεί να λειτουργεί κανονικά και να σερβίρει αλκοόλ μέχρι και τις 23:00.

Τι προβλέπεται; 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr το θέμα αυτό πάει προς διευθέτηση και πιθανότατα τα συγκεκριμένα καταστήματα με ΚΑΔ 56.30.10.04 θα ανεβάσουν και αυτά ρολά στις 3 Μαΐου.

Κλειστά θα συνεχίσουν να παραμένουν όμως όλα τα καταστήματα που θα έχουν κωδικό 56.30.

Πότε ανοίγουν δημοτικά, γυμνάσια και γυμναστήρια

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια ενώ εκείνη την εβδομάδα θα επανεξεταστεί η απελευθέρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων και η λειτουργία των γυμναστηρίων που παραμένουν κλειστά.

Επίσης, στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει επίσημα η τουριστική περίοδος, απελευθερώνοντας και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες δραστηριότητες του εμπορίου και φυσικά τον πολιτιστικό τομέα (κινηματογράφοι και θέατρα), οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA