Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχει ξεκινήσει ο ρυθμός μείωσης κρουσμάτων, ανέφερε σήμερα (Μ. Τετάρτη) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open. Η λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό συμπλήρωσε ότι πέφτει και ο αριθμός νοσηλευομένων, γεγονότα που κάνουν τους ειδικούς να είναι πιο αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας.

Τα στοιχεία του επιδημιολογικού φορτίου σε ολόκληρη τη χώρα θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής. Οι λοιμωξιολόγοι, ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης από τις 3 Μαΐου, δεν αποκλείεται να πάρουν νέες αποφάσεις στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του lockdown. Ανάμεσά τους είναι και το SMS στο 13033 που αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ήδη, όπως επισήμανε την Μεγάλη Τρίτη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι θέμα χρόνου να καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων από τους πολίτες.

Άρση απαγόρευσης στις διαδημοτικές μετακινήσεις

Επίσης, σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση για άρση της απαγόρευση στις διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές. Αυτό θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, δια στόματος του αρμόδιου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος θα μετάσχει στην απογευματινή ενημέρωση με τον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας. 

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μια προαναγγελθείσα απόφαση, καθώς την προανήγγειλε ουσιαστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η κατάργηση θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, και συνδέεται άμεσα με την εστίαση, καθώς δεν νοείται κανείς να θέλει να πάει σε εστιατόριο ή καφέ και να μην μπορεί να μετακινηθεί διαδημοτικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA