Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις ακόμα συλληφθέντες θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή στις 9:30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι ο παρουσιαστής «Είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα εις βάρος του κατά παραγγελίαν χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Αναφέρεται ακόμη ότι στον Μένιο Φουρθιώτη και τους συγκατηγορούμενους του, οι αρχές έφτασαν μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα άγνωστου άνδρα, ο όποιος τους ενημέρωσε ότι ο παρουσιαστής «στήνει» επίθεση σε βάρος του με «συνεργούς» δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, στις 21 Απριλίου στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….». (δίνει τρία κινητά τηλέφωνα ο άγνωστος…).

Ποινικό ιστορικό με πάνω από 30 υποθέσεις

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, στο ποινικό ιστορικό του Μένιου Φουρθιώτη αναφέρονται περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005, οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κλπ)  είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις Αρχές.

Και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι των Αρχών, καθώς μεταξύ άλλων σε βάρος τους έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Για έναν δε από αυτούς υπάρχει και καταδίκη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων, Κωνσταντίνος Γώγος, υποστήριξε ότι «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσυνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Πληροφορίες αναφέρουν πως και ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Τα αδικήματα που αποδίδονται σε Φουρθιώτη και σία

Από τα συνολικά εννέα αδικήματα, που αποδίδονται στον τηλεπαρουσιαστή, τα δύο είναι σε βαθμό κακουργήματος: ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία. Τα υπόλοιπα επτά είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Αναλυτικά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μένιος Φουρθιώτης:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)
  • Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)
  • Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος (πλημμέλημα)

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

  • Δίωξη κατά περίσταση ασκήθηκε και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, για τα εξής αδικήματα:
  • Σύσταση συμμορίας
  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
  • Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
  • Έκρηξη
  • Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

«Σκηνοθετημένη» η επίθεση στο σπίτι του, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να σχεδίασε το περιστατικό έξω από το σπίτι του με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ όσο και αυτό που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την είσοδο του γκαράζ, γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του, που οδηγήθηκαν μαζί του στον Εισαγγελέα φέρονται να είναι αυτοί που υλοποίησαν έναντι αμοιβής τα σχέδια του τηλεπαρουσιαστή προκειμένου να αποδείξει ότι κινδυνεύει και να πετύχει την επιστροφή της αστυνομικής φύλαξης. Τα δύο πρόσωπα, που δεν είναι άγνωστα στις αρχές, λόγω εμπλοκής τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, φέρονται να πυροβόλησαν στις 16 Απριλίου εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο, αδελφός ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων τού παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα που διενεργεί μετά από εισαγγελική εντολή, όσον αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ισχυρίζεται πως πληροφορήθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιαστής αναζητούσε κάποιον που θα αναλάμβανε τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του, αλλά και για να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του δημοσιογράφου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA